Фондация Карлсберг дарява 95 милиона датски крони, за да подкрепи усилията срещу COVID-19

Датската фондация Карлсберг планира огромни инвестиции, за да подкрепи учените и гражданите в техните научни, икономически и социални усилия в момент, в който светът е изправен пред предизвикателството на вируса COVID-19 (Coronavirus).

Като част от усилията за справяне с глобалната епидемия, Фондация Карлсберг ще дари 95 милиона датски крони (24,8 млн. лв.). Една от основните цели на Фондацията е съдействието при кризисни ситуации и намирането на решения в полза на хората и обществото при сериозни глобални въпроси, какъвто е пандемията от COVID-19.

Председателят на Фондация Карлсберг, проф. Флеминг Бесенбахер, коментира:

„COVID-19 се разпространява изключително бързо. Ето защо е важно да мобилизираме усилия, да работим заедно и да си сътрудничим със световни учени, за да допринесем за справянето с огромното предизвикателство, пред което сме изправени. Създателите на Карлсберг – Якоб Кристиан Якобсен и Карл Якобсен, както и основаната от тях Фондация Карлсберг, винаги са помагали на обществото във времена на кризи. Именно сега имаме нужда от науката повече от всякога, за да се справим с този проблем и да мислим в дългосрочен план.“

Повече информация за дарението на Фондация Карлсберг можете да откриете тук: https://www.carlsbergfondet.dk/en