Меню

Благодарим ти, Юрген: Carlsberg и Erdinger представят лимитирана серия бира

За да отбележи напускането на легендарния мениджър на ФК Ливърпул Юрген Клоп, Carlsberg обединява сили с ERDINGER Weissbräu, за да създаде лимитирана сероя специална бира - по една бутилка за всеки официален мач, в който той е ръководил червените.

Общо 491 бутилки Believers Brew от 750 ml ще бъдат продадени чрез търг в платформата на Graham Budd Auctions

Кампанията стартира от 16 май, като всички приходи ще бъдат дарени на Фондацията на ФК Ливърпул - официалната благотворителна организация на клуба, която подпомага хора в неравнотойно положение във Великорбитания и по света.

Деветте сезона на Клоп в клуба са пълни със забележителни постижения на терена, с трофеи във Висшата лига, Купата на ФА, Шампионската лига на UEFA, Световното клубно първенство на FIFA, Купата на лигата и други, както и клубния рекорд за най-дълга серия без загуба в мачове от Висшата лига (44). "Нормалният", както често е наричан Клоп, също получи множество лични отличия, включително Мениджър на сезона във Висшата лига и Световен треньор на годината на FIFA два пъти.

Всяка бутилка от специалните 491 ще бъде посветена на конкретен официален мач, в който той е водил клуба. Някои от най-емблематичните бутилки включват:

 

Бутилка 206

ФК Ливърпул 4-0 ФК Барселона

UEFA Шампионска лига, 7 май 2019 г., Анфийлд, Ливърпул

 

Бутилка 208

ФК Ливърпул 2-0 ФК Тотнъм Хотспър

UEFA Шампионска лига, 1 юни 2019 г., стадион Метрополитано, Мадрид

 

Бутилка 264

ФК Ливърпул 5-3 ФК Челси

Английска Висша лига, 22 юли 2020 г., Анфийлд, Ливърпул

 

Carlsberg е горд партньор на ФК Ливърпул повече от 30 години, а Юрген Клоп е посланик на ERDINGER Weissbräu от 2019 г., което прави партньорството между двете бирени марки рядко срещано в индустрията на напитките. Това партньорство е свидетелство за уважението, което прроявяват към Клоп привържениците не амо на ФК Ливърпул, но и всички фенове на футбола. 

Името Believers Brew е вдъхновено от първата пресконференция на Клоп, на която мениджърът обеща да превърне „съмняващите се във вярващи“ - обещание, което той несъмнено изпълни. Бирата съчетава характерни съставки от двете бирени марки в равно съотношение - 50% пшеничен малц, подпис на ERDINGER, 50% пилзнер малц, подпис на Carlsberg, пивоварни дрожди от двете бири в двустепенния процес на варене, както и уникален червен ечемик.

Луис Бач, директор „Глобални спонсорства в Carlsberg, каза: В Carlsberg никога не сме сами. Подкрепяме нашите партньорства и сме изключително горди от над 30-годишното ни партньорство с ФК Ливърпул. Любопитството е наша основна ценност, а футболът е може би един от най-любопитните спортове в света - прогресът и непрестанното подобрение са постоянна цел както в пивоварството, така и в този спорт. Беше удоволствие да съм свидетел на пътя на Юрген във ФК Ливърпул през последните девет сезона. Какъв по-добър начин да отпразнуваме такава икона на клуба от това да създадем нещо наистина уникално, като си сътрудничим с  ERDINGER Weissbräu и съберем средства за невероятна кауза в процеса.“

Д-р Стефан Крайш, председател на Управителния съвет на ERDINGER Weissbräu коментира:ERDINGER Weissbräu и Юрген си партнират отлично в продължение на вече четири години. Със своята страст, перфекционизъм и начина, по който се наслаждава на живота, той е перфектното лице за нашата марка. Юрген е модел на подражание както в Ливърпул, така и по света за това какво може да се постигне като отбор. Именно затова е страхотно, че можем да почетем неговите велики постижения по много специален начин в сътрудничество с Carlsberg. Със споделена страст към пивоварството, създадохме бира, която ще донесе радост на много хора. Както на тези, които ще си купят бутилка от търга, така и за всички онези, които са подкрепени от фантастичната работа на Фондацията на ФК Ливърпул".

Търгът ще започне на 16 май в платформата на Graham Budd Auctions. Началната цена за всяка бутилка е определена на £5. Всички търгове ще приключат на 30 май 2024 г.